2011. január 10., hétfő

Évszak-időjárás jelző óra



Ezzel az "órával" gyermekünk nem csak az évszakok váltakozást tanulja meg játékosan, hanem napról napra figyelemmel kísérheti az adott évszakra jellemző időjárást is.
Hozzávalók :
színes kartonpapír, zsírkréta, olló, esetleg préselt virág és levél, filctoll, festék, milton kapocs ( papír boltban is kapható)

Elkészítés :
1. Vágjatok ki egy kistányér nagyságú kört egy sárga színű kartonból, és egy lapos tányér nagyságú kört fehér kartonból.
2. Vágjatok egy kisebb és egy nagyobb nyilat fehér kartonból.
3. Tegyétek a két kört és a két nyilat egymásra ( a kisebb legyen felül ), és a közepénél illesszétek össze milton kapoccsal.
4. A kisebb kört osszátok négy részre, és az egyes részekbe ragasszatok a következő dolgokat :
- A tél részre fessetek hóembert fehér temperával, majd a fej részre rajzoljatok filctollal szemet, szájat, piros kartonból vágjatok és ragasszatok kalapot. Így elkészült a hóember .
- A tavasz részre egy préselt virágot ragasszatok. ( Ha nincs , rajzolhattok is )
- A nyár részhez vágjatok ki egy reklám újságból egy alma vagy más nyári gyümölcs képét.
- Az ősz részre egy préselt levelet ragasszatok,vagy festékbe mártott levél lenyomatot készítsetek.
Ezzel elkészült az évszak rész.
5. A nagyobb körön lesznek a különböző időjárások, melynek elkészítéséhez osszátok a külső kör fedetlen, üres peremét 5 részre. Kék színű zsírkrétával satírozzátok be ezt az öt részt , majd rajzoljátok a következő időjárásokat az egyes részekhez: nap, felhő, eső cseppek, hó, felhős nap. ( Természetesen ennél több időjárást is lehet rajzolni,ebben az esetben több részre osszátok a peremet ! )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése