2012. február 23., csütörtök

Farsangi finomság: édes pókháló



Hozzávalók:
* 1 bögre tej
* 1 bögre liszt
* 1 ek cukor
* csipet szódabikarbóna, vagy sütőpor
* csipet só
* 3 tojás
* olaj
* műanyag uzsonnás zacskó

Elkészítés:
A tejet a csipet sóval és 1 evőkanál cukorral elkeverjük, majd felforraljuk.
Állandó kevergetés közben hozzácsurgatjuk a lisztet.
Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni pár percig.
Kevergetés mellett egyenként beleütjük a tojásokat.
A palacsintasütőbe 3mm vastagságig olajat öntünk és felforrósítjuk.
Egyszerű trükk arra, hogy ne legyen borzalmas szagú a lakás a sütéstől: használj olivaolajat, vagy kókusz-zsírt!

Az uzsonnás zacsi egyik csücskét vágjuk le, hogy kb 4-5 mm-es lyuk legyen rajta.
Beletöltünk a tésztából egy adagot és a felforrósított olajba csíkonként "kirajzoljuk" a pókhálót:
- először az egymást keresztező 4 vonalat, majd a vonalakat összekötő íveket.
Gyorsan dolgozzunk!

Ha nagyon gyorsan sül a tésztánk, vegyük lejjebb kissé a hőmérsékletet.
A ropogós pirosra sült pókhálókat megszórhatjuk fahéjas cukorral.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése