2012. február 9., csütörtök

Madártorta csak madáretetéshez :)

A tortakeverékhez az alábbi hozzávalók közül bmilyen összetételben 2 csészényit keverj össze:
- kenyérmorzsák
- kekszmorzsák
- mogyoró
- elkészített zabkása
- ribizli
- almadarabkák
- napraforgómagok
- mazsola
-műzli

Szükséges még:
- egy csészényi zsír
- olló
- háló (gyümölcs vagy zöldség csomagolása)
- kötél
- keverőtál
- tepsi
- serpenyő
- fakanál

1. A zsír kivételével minden hozzávalót keverj össze egy tálban.
2. Lassú tűzön olvaszd meg a zsírt egy serpenyőben és óvatosan öntsd bele a tálba.
3. Az olvasztott zsírt jól keverd el a többi összetevővel.
4. A keverékből ökölnyi nagyságú labdákat gyúrj és tedd őket egy tepsibe.
5. Tedd a tepsit hűtőbe és hagyd ott, ameddig a labdák meg nem keményedtek.
6. A labdákat tedd 1-1 hálóba, majd akasszátok ki a gyerekekkel vhová a kertben vagy az udvaron.

Kész is, jó étvágyat a madárkáknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése